Featured Post

Helppo ja nopea kolmionpiirtorutiini.

Vau. Kehitys kehittynyt ja oppi opittu. public static void SolidTriangle(Point a, Point b, Point c, Color color) {             Point[] po...

Monday, January 21, 2013

Tänään salille // Programmer's Block

Jos nenä onnistuu olemaan vuotamatta verta, niin menen hikoilemaan tänään. Koska kunto ei parane itsestään, eivätkä kilot eikä sentit karise.

Töissä on ollut vaikeaa. Ei muuten, mutta on ollut todella vaikea kirjoittaa koodia, varsinkin niin että saa asioita valmiiksi. Toivottavasti kyseessä on vain blokki eikä burnoutin alkuvaihe. Kieltämättä, pari viime viikonloppua ovat olleet epätehokkaita irtiottomielessä, ja kunnon irtiotto on tarpeellinen sen kannalta että jaksaa olla töissä.

Syytän osittain kylmää säätä. Ei tee mieli lähteä, noh, minnekkään.

Lukemisen alla on Brian Sandersonin 'Warbreaker ', William Gibsonin 'Virtual Light ' sekä Stephen King, 'On Writing '

Writing Excuses - podcastia on tullut kuunneltua, sekä Youtubesta joitain kiintoisia luentoja.

Friday, January 18, 2013

Windows 7 - osion kutistaminen ja Ati koko ruudulle hdmi-kaapelilla

Minulla on Windows 8:n asennus uudelle osiolle työn alla.
Windows 7 - partition kutistaminen osoittautui yllättävän hankalaksi, Ultradefrag nakkaa tietyt tiedostot osion loppuun, mistä ne piti saada alkuun.
Vakio-defrag, ultradefrag, Defraggler ja Auslogics Disk Defrag epäonnistuivat.

MyDefrag tuntuisi toimivan.

Noin niinkuin tiedoksi.

Päädyin asentamaan windows 8:n vhd:lle. Näytönohjain ei halunnut aluksi näyttää kuvaa koko ruudulla ulkoisella monitorilla, joten joutui tutkimaan. Tästä linkistä löytyi apu.

Tuesday, January 08, 2013

wikidPad

tl;dr:
Suosittelen.

Pidemmin:
Minulla on tapana kokeilla kaiken maailman editoreita aina välissä, ja moni niistä on ainakin okei, ja usealle löytyy jokin spesifinen käyttötarkoitus. Vimiä suosin yleisesti, ja Q10 on tämän hetkinen suosikkini distraction-free editoreista.

WikidPad on editori wikimoodissa, ja vaikuttaa aika kivalta työkalulta ajattelemiseen. Voit kirjoittaa sekaan WikiSanan, josta kllikkaamalla pääsee ko. sivulle. Tämän lisäksi linkit näkyvät vasemmassa reunassa.

Tämä on oikein kätevää vaikkapa seikkailun suunnitteluun. Voin kirjoittaa MonsterManual, ja tuplaklikkauksen jälkeen minulla on paikka jonne laitan monsterit, voin kirjoittaa ImportantLocations ja bam! minulla on paikka minne laittaa ne. Kätevää. Ja koko homman voinee exportata HTML:ksi, vaikka en ole siihen vielä niin tutustunut.

Tärkeää on siis, että tämä on editori, ja koko ajan editointitilassa. Normaalisti wikissä liikuttaessa joutuu vaihtamaan editointi - ja lukutilan välillä, mikä on epäkätevää luomisprosessin aikana.

Ehdin vain vähän tökkimään tätä tosin eilen, joten pienellä varauksella uskallan suositella.

*edit*
Alternative To wikidPad
Kokeilin Tomboy Notesia, jonka vika on lähinnä siinä että se avaa uuden ikkunan kaikelle mahdolliselle. Muuten ihan pätevä.

Tässä tapaillessa tulee huomanneeksi että ihan tekstieditori, jossa on vasemmassa reunassa kansion tiedostot auki, ja tabituki on aika riittävä, jos vain on sen verta kurinalainen että tekee nipun kansioita.

Tämä ei ole ihan täysin riittävä, minulla kun esim. oli tapana kirjoitella officella tulostuskuntoon hahmot ja seikkailut. Hm.

Seuraavaksi voisi vähän vilkaista Scriveneriä.

Monday, January 07, 2013

Uuden vuoden wassup // Dieetti

Eli. Olen palannut arkeen.
Tammikuun tavoitteena on tiputtaa senttejä vyötäröltä.
Asian edesauttamiseksi laitan ylös metriikkaa (normi, minimi, maksimipullistus) spreadsheettiin, ja Google Docs piirtää siitä käppyrän.
Muuten, tämä tiheä sairastelu haittaa, no, kaikkea.

Normivyötärö on tällä hetkellä n. 109 senttiä, minimi 102 ja maksimi 116-119 muistaakseni.

Muutama idea pyörii päässä tällä hetkellä, mutta on vielä sellainen tottumattomuus etelässäoloon tyyppinen häslinki päällä. Aika kuluu nopsaan.

Wednesday, January 02, 2013

Uuden vuoden suunnitelmat

Hyvää uutta vuotta noin ensiksi.

Joulun ja uudenvuoden väli? Söin. Omnomnomnom. Kinkkua, joulutorttuja, piparia. Jonkin verran suklaata.
Nyt pitää sitten elää oikein uudenvuoden ja joulun väli.
Mieli kyllä tekee vielä suklaata.

Olen flunssassa (taas!), mutta Tammikuu on vatsanpienennyskuukausi. Eli eli, tulen postaamaan vyötärön sentit tänne, ja hakemaan niille pienennystä.

En osaa sanoa paljonko se on nyt tarkalleen, mutta enempi kuin metri.
Alle metrin olisi minulle normaali, ja alle 95 senttiä olisi hyvin.
Eli, keskivartaloharjotteita luvassa, ja jahka flunssa hellittää? Kardiota. Kolme varttia kardiota päivässä on aika tehokasta, mutta se saattaa olla tylsää. Ehkäpä kuntosalijumppa + 15 min kardiota päivälle?

Mutta siis, vyötärö pienenemään!