Featured Post

Helppo ja nopea kolmionpiirtorutiini.

Vau. Kehitys kehittynyt ja oppi opittu. public static void SolidTriangle(Point a, Point b, Point c, Color color) {             Point[] po...

Saturday, October 13, 2007

"Maameren Tarinat" - elokuvan kritiikki

Kävin katsomassa Goro Miyazakin "Gedo Senki" leffan.
Jos ette tiedä mikä Maameren Tarinat on, kirjasto ja tieto siitä että kirjoittaja on Le Guin, Ursula, pitäisi riittää.

Juonellisesti elokuvassa on sovellettu kolmatta ja neljättä kirjaa luovasti, mutta minua ei lievä juonikuvioiden uudelleenkirjoitus häirinnyt.

Elokuva ei ole huono, mutta. Iso mutta.
  • Kerronnan tahti on liian hidas
  • Arren harrastaa hieman runsaasti teiniangstia
  • Tarinan kuljetuksesta saa vaikutelman kuin elokuvaa olisi tehty viisi minuuttia kerrallaan, ja sitten jouduttu miettimään aina "entäs nyt?"
  • Toteutukseltaan elokuva on hyvin vanhanaikainen. Tämän tyylistä jälkeä tehtiin 15 vuotta sitten.
  • Juonessa on pari aukkoa.
  • Tyylillisesti kaikki näyttää hieman liikaa Ghibliltä ennemminkin kuin Ealta.
Plussana, Varpushaukan ihonväri on tummansävyinen, sekä hän itse on vielä erittäinkin arkkimaagi. Tehanun tunnistaa ensinäkemältä, hahmoihin kiintyy riittävästi, Tenar tulee vastaan, sekä kerronta tuntuu piristyvän loppua kohti.

Hyvin kaksijakoinen mielipide. Maameri-fanitus hieman parantaa arvostusta siitä mitä se olisi ollut muuten, ja elokuva on aika kökkö monessa mielessä, mutta silti lopullinen kuva on enemmän positiivinen kuin muuta.

Mutta, en uskalla hirveämmin suositella elokuvaa kenellekkään. Kyllä sen voi katsoa jos se vastaan kävelee, ja on tietty hienoa nähdä "Ihan hyvin" totetutettua Maameri-tarinaa. Varsinaisesti kehumaan en kuitenkaan lähtisi. YMMV.

No comments:

Post a Comment