Featured Post

Helppo ja nopea kolmionpiirtorutiini.

Vau. Kehitys kehittynyt ja oppi opittu. public static void SolidTriangle(Point a, Point b, Point c, Color color) {             Point[] po...

Tuesday, January 08, 2013

wikidPad

tl;dr:
Suosittelen.

Pidemmin:
Minulla on tapana kokeilla kaiken maailman editoreita aina välissä, ja moni niistä on ainakin okei, ja usealle löytyy jokin spesifinen käyttötarkoitus. Vimiä suosin yleisesti, ja Q10 on tämän hetkinen suosikkini distraction-free editoreista.

WikidPad on editori wikimoodissa, ja vaikuttaa aika kivalta työkalulta ajattelemiseen. Voit kirjoittaa sekaan WikiSanan, josta kllikkaamalla pääsee ko. sivulle. Tämän lisäksi linkit näkyvät vasemmassa reunassa.

Tämä on oikein kätevää vaikkapa seikkailun suunnitteluun. Voin kirjoittaa MonsterManual, ja tuplaklikkauksen jälkeen minulla on paikka jonne laitan monsterit, voin kirjoittaa ImportantLocations ja bam! minulla on paikka minne laittaa ne. Kätevää. Ja koko homman voinee exportata HTML:ksi, vaikka en ole siihen vielä niin tutustunut.

Tärkeää on siis, että tämä on editori, ja koko ajan editointitilassa. Normaalisti wikissä liikuttaessa joutuu vaihtamaan editointi - ja lukutilan välillä, mikä on epäkätevää luomisprosessin aikana.

Ehdin vain vähän tökkimään tätä tosin eilen, joten pienellä varauksella uskallan suositella.

*edit*
Alternative To wikidPad
Kokeilin Tomboy Notesia, jonka vika on lähinnä siinä että se avaa uuden ikkunan kaikelle mahdolliselle. Muuten ihan pätevä.

Tässä tapaillessa tulee huomanneeksi että ihan tekstieditori, jossa on vasemmassa reunassa kansion tiedostot auki, ja tabituki on aika riittävä, jos vain on sen verta kurinalainen että tekee nipun kansioita.

Tämä ei ole ihan täysin riittävä, minulla kun esim. oli tapana kirjoitella officella tulostuskuntoon hahmot ja seikkailut. Hm.

Seuraavaksi voisi vähän vilkaista Scriveneriä.

No comments:

Post a Comment