Featured Post

Helppo ja nopea kolmionpiirtorutiini.

Vau. Kehitys kehittynyt ja oppi opittu. public static void SolidTriangle(Point a, Point b, Point c, Color color) {             Point[] po...

Tuesday, February 19, 2013

Prosessi

Varoitus: Mindstream.

Olet vastuussa projektista, jonka onnistuneeseen läpivientiin sinulla on rahkeet, niin miten se varsinaisesti tapahtuu? Mitkä esteet haittaavat kehitystä?

Twitter, sähköposti, juutuubi ynnämuut hidastavat hanketta, niitä sortuu helposti tuijottamaan. Miksi?

Yhtälö.

Motivaatio on yhtä kuin usko onnistumiseen kertaa työn arvostus, jaettuna impulsiivisuus kertaa viivytyksillä.

Motivaatio kasvaa kun lisää sitä miten mielekkääksi näkee työn, lisää uskoa hankkeen onnistumiseen ja vähentää impulsiivisuutta.

Impulsiivisuuteen sortuu, kun tarvitsee lepoa projektista, mutta jos kyseessä on jokin internetin aikakuiluista, niin helposti menettää arvioimaansa enemmän aikaa, kun viiden minuutin tauko paisuukin puoleksi tunniksi.

Työn arvo on summa lopputuloksesta ja tekemisen mielekkyydestä. Jos palkinto on hieno, mutta työ ei ole mielekästä, työn arvostus on matala. Siivoaminen ei ole mieluista, vaikka lopputulos onkin arvostettava.

Eli. Kun projekti on suoraviivainen, jos onnistumiselle ja mielekkyydelle tulee esteitä - jotain asiaa ei voi testata, jokin blackbox-komponentti toimii epäluotettavasti - häiriö kasvaa signaalissa, kun signaali tarkoittaa työn etenemistä. Packet loss.

Entä sitten, jos este poistuu tai vähenee? Kun blackbox-komponentti korvataan paremmin toimivalla versiolla? Oletettavasti motivaatio kasvaa, varsinkin kun muisto huonosti toimivasta komponentista hiipuu.

Voiko suoraviivaisessa  projektissa olla esteitä ymmärryksessä? Mitä tarkoittaa ymmärryksen este?

Omassa projektissa ei varsinaisesti ole osia joita ei ymmärrä - on vain osia joita ei ole vielä täytetty, joista ei vielä tiedä mitä niihin kuuluu.

Asiakasprojekteissa, ja projekteissa joissa on toisia osallisina, on osia joitten täytyy toimia tietyllä täsmällisellä tavalla, tai projekti ei voi onnistua. Nämä osat voivat olla ymmärryksen ulkopuolella, tai tulla ymmärretyksi väärin.

'Tyhjien' osien toteuttaminen voi myös olla vaikeaa ja pitkällistä.

Virhearvio työn vaikeudesta vähentää uskoa hankkeen onnistumiseen - kun lähtee toteuttamaan osaa, jolle on arvioinut vaikeuden, ja paljastuukin että osa koostuu monesta alikomponentista, jonka kunkin toteuttaminen on samaa vaikeusluokkaa kuin alkuperäisen arvioidun osan, eikä ole takeita että alikomponenttia ei joudu myös purkamaan alaspäin.


No comments:

Post a Comment