- Jos laitat kahviin vahingossa appelsiinimehua, se on vielä juotavaa
- Mutta ei jos laitat vielä lisäksi maitoa.
- Jos syö itsetekoista kiinalaista, niin voi nukuttaa.
- Nukkuminen syö pänttäystunteja
- Aika kuluu yllättävän nopeasti kun tentti lähestyy
Resepti:
- Possusuikaleita
- Hunajaviinietikkaa
- Halpis sweet chili kastiketta
- tuoretta sipulia ja paprikaa. Punasipuli myös käy.
- Soijaa, öljyä, inkivääriä, porkkanaa, valkosipulia, herkkusieniä.
Mutta siis, pistä riisi kiehumaan, ( itse suosin jasmiiniriisiä, )
lihat pannulle ( pannu kylmänä ), ja lorauta siihen silleen sopivasti soijaa, sitten hieman suolaa ja mausteita ( esim. paprikajauhe + mustapippuri ).
Hiero lihoja pannulla sen verran että palat ovat yltäpäältä soijassa, sitten unohda ne hetkeksi.
Kuori inkivääri ja laita se öljyyn likoamaan.
Valuta säilykkeet jos käytit niitä. Silppua kasvikset kulhoon.
Itse tykkään leikata porkkanat pitkiksi suikaleiksi, about 2-3 mm kanttiin ja n. 5cm pitkiä. Herkkusienet siivuiksi, murskaa ja silpo valkosipulit.
Silppua inkivääri ja laita kulhoon
Kun kasvikset ovat kulhossa ( paprika, sipuli, porkkana ), lorauta reippaasti
etikkaa päälle ja pyörittele kasvit.
Rupea paistamaan lihat. kun lihat ovat lähes kypsiä, lisää herkkusienet. Jatka
paistamista kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Jos sinulla on tölkkivihanneksia, laita nekin tässä vaiheessa, haluamme päästä eroon kaikesta niissä olleista nesteistä mahdollisimman hyvin.
Lisää kasvikset. Paista, kunnes enin etikasta on haihtunut. Tässä vaiheessa voi myös lisätä esim. tuoretta siivutettua chiliä.
Laita REIPPAASTI halpis sweet chili kastiketta tässä vaiheessa, sekoita hyväksi, lisää VÄHÄN soijaa, jos tarve vaatii. Laita levy pois päältä ja kansi päälle. Jos ainekset vaikuttavat liian kuivilta, lisää ensin sweet chili soosia, sitten vettä. Yritä välttää liikaa soijan käyttöä.
Muutamaa minuuttia myöhemmin, voit ruveta syömään.
...
Ihan hyvää tuli, nam. Sannan reseptiä mukaillen.
...
Nyt takaisin pänttäämään! Ja uutta kahvia, ilman appelsiinia!
No comments:
Post a Comment