Featured Post

Helppo ja nopea kolmionpiirtorutiini.

Vau. Kehitys kehittynyt ja oppi opittu. public static void SolidTriangle(Point a, Point b, Point c, Color color) {             Point[] po...

Monday, July 07, 2008

Näppäimistövieraita // Otetaanpa uusiksi

Eilen joutessaan otin ja irroitin pari näppäintä näppäimistöstä, kun raot näyttivät likaisilta ja alta paljastui voi hyvä... Ia! Ia! Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!
....
Joten, otin kaikki näppäimet irti, ja näytin sille suihkua. Irtonaiset näppäimet tiskasin. Tämä oli vielä ihan hyvä ja turvallinen temppu. Sitten rupesin miettimään onko näppäimistö sisältä miten likainen, ja kaivoin ruuvimeisselin esiin.
....
Lyhyesti, älkää aukoko Logitechin näppäimistöjä. Kyllä minä sen kasaan sain suurinpiirtein lukuunottamatta muutamaa nappia joita en käyttänyt enivei....

Viivanpiirrosta:
Jooh, edelliskertainen rutiini oli... funktionaalisesti ja teoriassa oikein. Tietty teorian ja käytännön välinen ero on siinä, että... teoriassa niillä ei ole mitään eroa. Minkä lisäksi selitys oli aika kaoottinen.

Se mitä viivanpiirrossa tehdään on:
  • Ei ole olemassa kuin loivia (min X/Y=(+-)1) viivoja vasemmalta oikealle.
  • Tarkistetaan pitääkö siirtyä Y-suunnassa
  • piirretään piste
  • kasvatetaan X:ää.
Y-suunnassa siirtyminen tehdään siten, että kun meillä on FP- kulmakerroin k (esim. 145),
ja FP-kerroin m (esim. 100), niin, kasvatamme apumuuttujaa a, a=a+m. Jos a>k, siirrytään Y-suunnassa, ja asetetaan a=(a-k).

Tämä tarttisi jonkinlaisen grafiikan selitykseen, mutta lyhyesti, etsitään vain ne arvot X, joitten kohdalla Y muuttuu. Versio 2 algoritmista on lähes 5-10 kertaa nopeampi kuin edellinen. Tietty, tämä edelleen häviää Javan vakiolle, mutta tätä rutiinia tarvitaan täytettyihin kolmioihin. Viivanpiirtona, ilman sorttausta Y:n mukaan tämä käyttää enää 5x niin paljon aikaa kuin Javan natiivi viivanpiirto.


Hei, LapaTheMato3kin sai pienen päivityksen - siinä on nyt kunnollinen Timer.

Paino oli sunnuntaina 98.5, kun edellisiltana sortui känkkyyn, mutta tänä aamuna taas 96.6.

No comments:

Post a Comment