Featured Post

Helppo ja nopea kolmionpiirtorutiini.

Vau. Kehitys kehittynyt ja oppi opittu. public static void SolidTriangle(Point a, Point b, Point c, Color color) {             Point[] po...

Wednesday, June 11, 2008

Paino // Tetris // Työt

Painonhallinta ei ole helppoa. Hacker's Diet on toimivin mihin olen törmännyt tähän mennessä ( Oma varianttini jossa seuraan vaa-an lukuja ja en syö // syön vähemmän jos se näyttää liikaa toimii myös ).

Paino on nyt pysynyt aika tiukasti 98:n päällä, ja minulla ei ole ollut varsinaista nälän tunnetta pariin päivään. Houkutus sortua naposteluun on suuri, sillä suu söisi mielellään. Tavoitepaino... alle 85 olisi ihan hyvä tässä vaiheessa.

Huomenna on #1 työhaastattelu. Ajatus siitä että ehkä pääsee taas rahaa tienaamaan, saa pään kiehumaan kun miettii sitä mitä sillä tekee. Se että olen enimmäkseen päässyt krääsän hingusta, ainakin toistaiseksi, auttanee. Tärkentä olisi sijoittaa, mutta pieniriskisen sijoittamisen tuotto on niin hidasta, että siinä menee n. 15 vuotta että pääsee kunnolla hyötymään. Ei vaan osaa nähdä niin pitkälle.

Eikä vielä edes tiedä saako töitä. Yritän neuvotella että saisi perjantaina ilmoittaa tuleeko töihin ( jos on pääsemässä, ) ja yritän päästä ensi viikon alusta jo aloittamaan hommat.

Koodaamisen aloittaminen on yllättävän vaikeaa - tosin ison osan siitä voi tehdä kynällä ja paperilla ennenkuin koskeekaan tietokoneeseen. Tetriksen suhteen lähestyn asiaa use-casesta - tai siis "millainen kokemus on pelaajalle?" mikä antaa minulle ripustuksen sille mitä asioita pitää suunnitella. Tällä hetkellä homma vaikuttaa petollisen yksinkertaiselta, mutta toisaalta - miten esim. kuvataan eri palikoiden data? 4x2 ruudukko vai neljän 2d-pisteen setti? Kallistun jälkimmäisen puolelle, tosin 4x2 setin voi kuvata yhdellä 8bit tavulla.... Hm. Sitten on tietysti timer-ongelma...

Hei, ihmiset-- Lukemista! The Black Book of Graphics Programming

No comments:

Post a Comment